Gardfjällslunken
16 Jul Byastugan i Forsmark

Gardfjällslunken

Se & göra Evenemang Sport- & idrottsevenemang

Gardfjällslunken är ett terränglopp där löparen får njuta av Norra Gardfjällets natur och vyer. Gardfjällslunken är ett terränglopp som sträcker sig över 17 km över Norra Gardfjället. Loppet startar i Forsmark och avslutas i Matsdal. 2019 var året då Gardfjällslunken återuppstod efter många års...

Gardfjällslunken är ett terränglopp där löparen får njuta av Norra Gardfjällets natur och vyer.
Gardfjällslunken är ett terränglopp som sträcker sig över 17 km över Norra Gardfjället. Loppet startar i Forsmark och avslutas i Matsdal.

2019 var året då Gardfjällslunken återuppstod efter många års vila. Och vilken succé det blev! En fantastisk dag och idel glada miner hos det 50-tal löparna som tog sig över fjället. Ett halvår senare slog pandemin till fullt ut. Mycket i världen har fått stå på vänt sedan dess, och än är det inte över. Men människan är en anpassningsbar skapelse och vi har lärt oss mycket som vi till en början inte trodde var möjligt. Därför är vi oerhört glada att återigen bjuda in till Gardfjällslunken, en löpartävling om 17 km över fjället från Forsmark till Matsdal.

Konceptet från 2019 kvarstår – starten går av stapeln vid kraftverksdammen i Forsmark. Banan följer sedan leden söderut genom granurskogen, upp på fjället, genom Simaskalet, över Fjällmyran och avslutas i Matsdal. Nytt för i år är att målgång sker vid vackra Lillsjön.

I anmälningsavgiften ingår följande:

Startavgift
Medalj till alla
Mat vid målgång
Också i år har vi valt max antal löpare till 50 st, först till kvarn gäller.

Beskrivning

Lite historik;
Det första loppet gick av stapeln den 28 juli 1973, och den som ville få en vätskepaus kunde stanna på en kaffe-tår vid Simaskalet.
Målet med lunken var en fjällmarsh där hela familjen kunde vara med och se Gardfjällets vackra natur. Ett 20-tal lunkar hanns med innan den sista gick av stapeln 13/8 1994 då det enbart var 16 deltagare.

Date & time (<% occasionResult.length %>)

16 July 09:00 - 15:00